Föreningen

Skolungdomen i Stockholms skytteförening stiftades i november 1901 och startade sin verksamhet i början av 1902. Vi verkar för barn och ungdomars intresse att skjuta gevär. Hos oss kan man skjuta luftgevär och korthåll (krutvapen som man skjuter på 50m).

Vi bedriver vår verksamhet i skyttehallen i Farsta sim- och idrottshall (efter att man gått in genom entrén, nerför trappan och sedan ringer man på klockan till skjuthallen). Det är på onsdagar mellan kl 17-20 (men vi tar inte in nya skyttar efter kl 19).

Vi provar även på att ha lördagsöppet ibland, information om dessa tillfällen kommer på facebook och denna hemsidan. Vi har även grupp SMS för att skicka ut information om kommande aktiviteter.

Första gången man kommer får man prova på att skjuta luftgevär gratis (6 serier á 5 skott). Vill man sedan fortsätta skjuta löses medlemsavgift. Då ingår 6 serier á 5 skott med luftgevär vid varje träningstillfälle. Vapen får man låna och ingår i kostnaden.

Korthållsskytte (.22LR krutgevär på 50 meter) kostar 10 kronor per serie (5 skott) utöver medlemsavgiften. Vapen får man låna och ingår i kostnaden.

Medlemsavgiften är för närvarande 600kr per år (alternativt 300kr per termin).

Ingen föranmälan krävs. Instruktörer och skytteledare finns på plats.

På vår Facebooksida och denna hemsida kan du se aktuell information.

Uppdaterad: 31 MAR 2020 20:52

Postadress: